لینوکس(تلفظ درست لنکس است) یکی از سیستم عامل هاست که با وجود کم طرفدار بودن آن، در نوع خود بسیار قدرتمند است و یکی از نکات مثبت آن رایگان بودنش است(حدود 5 درصد از کاربران از لینوکس استفاده می کنند). یعنی شما برای استفاده از سیستم های مایکروسافت مثل ویندوز 10 یا ویندوز 11 شما باید مبلغی را به مایکروسافت بپردازید اما لینوکس به این شکل نیست و شما می توانید از سایت ارائه دهنده توضیع آن را دانلود کنید و روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود نصب کنید.
ریشه توضیع های لینوکس به یونکس برمی گردد که آقای Linus Torvalds لینوکس را خلق می کند و بعد ها توضیع های مختلفی مانند Ubuntu، Mint، Kali Linux و… منتشر شدند.
مزیت بعدی لنکس در مقایسه با ویندوز متن باز بودن آن است یعنی شما می توانید توزیع مورد نظر خود را تغییر دهید و در اختیار کاربران قرار دهید و بدیهی است که ویندوز به این شکل نیست و شما اجازه اعمال تغییرات در سیستم عامل مایکروسافت را ندارید.
از خوبی های ویندوز می توان به رابط کاربری آن اشاره کرد که اکثر کاربران با آن راحت هستند در صورتی که Linux از این لحاظ با کاربران ارتباط خوبی برقرار نمی کند! اینکه شما بخواهید نرم افزار های مورد نیاز خود را با Terminal نصب کنید، برای شمایی که کاربری آماتور هستید اذیت کننده است؛ در صورتی که ویندوز شما می توانید با چند کلیک برنامه مورد نظر را نصب کنید!
ایراد بعدی لنکس به نرم افزار های معروف مربوط می شود یعنی شما نمی توانید از نرم افزار های معروفی مثل Adobe Photoshop، Premiere، Microsoft Office و… استفاده کنید و شما باید به فکر نرم افزار های جایگزین باشید!
اگر قصد استفاده از این نرم افزار ها را دارید، دو راه پیش روی شماست. راه اول استفاده از نرم افزار های جایگزین است و راه دوم استفاده از ماشین مجازی ویندوزی است.
لنکس از لحاظ امنیت خیلی بهتر از ویندوز عمل می کند و شما برای استفاده از Linux شما به آنتی ویروس احتیاجی ندارید اما در ویندوز شما باید از یک آنتی ویروس قدرتمند و معتبر استفاده کنید و باید آن را مرتب Update کنید تا به مشکلی برنخورید.
از لحاظ سخت افزار مورد نیاز نیز Linux دست شما را باز می گذارد. بر خلاف مایکروسافت که برای استفاده از ویندوز 11 سخت افزاری نسبتا قدرتمند می خواد، توزیع Ubuntu به این شکل نیست. شما اگر یک پرندازنده دو هسته ای 2 گیگاهرتزی، 4 گیگابایت رم، 25 گیگابایت فضا، 256 مگابایت کارت گرافیک داشته باشید، به راحتی می توانید Ubuntu را نصب کنید و استفاده کنید و شما به TPM 2.0 و Secure Boot هم نیازی ندارید. فراموش نکنید که برای انجام این کار، شما باید از نسخه 64 بیتی اوبونتو استفاده کنید چون چند سالی می شود که دیگر ورژن 32 بیتی از اوبونتو منتشر نمی شود😥
اما سوالی که الان ممکن است برای شما پیش بیاید این است که Linux به چه کاری می آید؟ Linux برای کاربرانی مناسب است که می خواهند یک Level پیشرفته تر کار کنند و از محیط ویندوز خسته شده اند و محیط ویندوز برایشان تکراری است. اگر شما قصد وارد شدن به هک و امنیت را دارید، باید از توزیع Kali Linux استفاده کنید. اما برای استفاده عادی همین Ubuntu برای شما کفایت می کند و می توانید از آن به راحتی استفاده کنید. البته اوبونتو نیز برای هک گزینه خوبی است.
چند سال قبل توزیعی به نام بک ترک(BackTrack) وجود داشت که کاربردی مشابه Kali Linux داشت اما دیگر از آن استفاده نمی شود و کالی جایگزین آن شده است.
البته اگر شما برای استفاده عادی قصد استفاده از Linux را دارید، می توانید از Linux Mint هم استفاده کنید که این توزیع نیز برای سیستم های قدیمی مناسب است. کار کردن با Linux مثل یاد گیری ریاضیات است. ممکن است یادگیری آن مشکل باشد اما بعد از مدتی شما به آن عادت خواهید کرد و کار کردن با Linux برای شما مثل آب خوردن خواهد شد.
البته نصب Linux به راحتی نصب ویندوز نیست و شما باید در بخشی که می خواهید عملیات نصب را انجام دهید، نهایت دقت را داشته باشید در غیر این صورت شما اطلاعاتتان را از دست خواهید داد و بازیابی اطلاعات نیز مشکل تر از قبل خواهد شد.
اگر سوالی در این باره دارید، حتما در بخش کامنت آن را مطرح کنید. امیدوارم که مفید واقع شود. موفق باشید.🤞
[WPSM_SERVICEBOX id=593]
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.