پلی استیشن یا PC؟ مطمئنا این سوال را خیلی از گیمر ها می شنوید! پلی استیشن 5 در تاریخ 12 و 19 نوامبر توسط سونی به صورت رسمی عرضه شد و سونی وارد نسل نهم شد! پلی استیشن 5 نیز مانند پلی استیشن 4 از معماری x86 استفاده می کند و پردازنده و کارت گرافیک آن دقیقا مثل پلی استیشن 4 توسط AMD تامین می شود!
کنسول بازی PlayStation 5 برخلاف پدر خود یعنی پلی استیشن 4 از هارد مکانیکی استفاده نمی کند و به یک حافظه فوق پرسرعت SSD مجهز شده که سرعت لود بازی ها را به طرز چشم گیری افزایش می دهد! – بهینه سازی بازی به بازی سازان مربوط است.
بد نیست بدانید که حجم حافظه اس اس دی PS5 معادل 825 گیگابایت است که حجم قابل استفاده آن معادل 667.2 گیگابایت است که برای بازی های نسل جدید ناامید کننده است. البته شما می توانید یک حافظه اس اس دی NVMe نسل چهار خریداری کنید و در کنسول قرار بدهید!
فراموش نکنید که حافظه اس اس دی این کنسول بازی بر روی برد لحیم شده است که همین به گیمر امکان تغییر حافظه اس اس دی را نمی دهد و اگر حافظه SSD به مشکل بخورد، رفع این مشکل خیلی سخت تر می شود!
سونی تا به این لحظه بازی های جذابی را برای این کنسول عرضه کرده است. مثل Returnal, Ratchet & Clank Rift Apart, ASTRO’S PLAYROOM و… و این بازی ها توان کنسول پلی استیشن 5 را به گیمر نشان می دهند.
سونی در کنار استفاده از حافظه اس اس دی، کنترلر پلی استیشن 5 را بهبود داده است. دقیقا این کنترلر ویژگی های کنترلر DualShock 4 یا همان کنترلر پلی استیشن 4 را دارد و سونی قابلیت های Haptic Feedback, Adaptive Triggers, Microphone را به کنترلر DualSense یا همان کنترلر پلی استیشن 5 اضافه کرده که تجربه گیمر را به کلی تغییر می دهند.
کنترلر DualSense از نظر ظاهر بزرگتر از DualShock 4 است و همین باعث می شود دست ها راحت باشند!
قابلیت Haptic Feedback یا بازخورد لمسی خیلی بهتر از موتور های لرزشی عمل می کند و اگر کاراکتر روی شیشه راه برود، دقیقا شما هم آن را حس می کنید و اگر کاراکتر در محیطی مه آلود باشد، شما دقیقا آن را حس می کنید. دقیقا مثل Taptic Engine تلفن های Apple عمل می کند.
Adaptive Triggers یا ماشه های تطبیق پذیر دقیقا شبیه به پدال گاز، ماشه تفنگ عمل می کنند. در بازی های Shooter مثلا سری Call of Duty ماشه های تطبیق پذیر به شما حس کشیدن ماشه را می دهند که در نوع خود بی نظیر است!
مایکروفون (میکروفون) نیز شما را از اتصال هدست بی نیاز می کند وبه راحتی می توانید از مایکروفون برای صحبت استفاده کنید.
پردازنده ای که پلی استیشن 5 تعبیه شده دقیقا معماری Zen 2 شرکت AMD که شامل 8 هسته و 16 رشته است و سرعتش به 3.5 گیگاهرتز می رسد.
GPU کنسول پلی استیشن 5 از معماری RDNA 2 بهره می برد و 10.28 ترافلاپس قدرت دارد و شامل 36 عدد CU می شود و سرعت آن معادل 2.23 گیگاهرتز است و از تکنولوژی Ray Tracing نیز پشتیبانی می کند.
همچنین رم PS5 معادل 16 گیگابایت است و پهنای باند آن 448 گیگابایت بر ثانیه است.
سیستم معادل پلی استیشن 5:
CPU: AMD Ryzen 3 3700X
GPU: AMD RX 6700
RAM: 16GB Dual Channel
SSD: M.2 NVMe Gen 4.0
فراموش نکنید که AMD RX 6700 فاقد تکنولوژی Ray Tracing یا رهگیری پرتو سخت افزاری است(یعنی این تکنولوژی روی این کارت گرافیگ به صورت نرم افزاری کار می کند). و اگر سیستمی با این مشخصات را مد نظر دارید، بد نیست بدانید که باید بیشتر خرج کنید. البته در حال حاضر قیمت کارت های گرافیک کاهش پیدا کرده است.
صد البته که پردازنده نسل 12 یا نسل 13 اینتل Core i7 یا AMD Ryzen 7 7700X و کارت گرافیک های نسل جدید و رم های DDR5 قوی تر از کنسول پلی استیشن 5 ظاهر می شوند و بدیهی است قیمت آنها نیز بالاتر است.
سونی از سال 2020 پلی استیشن استودیوز یا PlayStation Studios را تاسیس کرد و در طی این دو سال بازی های انحصاری خود را برای پلتفرم PC عرضه کرده مانند Horizon Zero Dawn, God of War, Days Gone, Marvel’s Spider-Man Remastered و در آینده ای نزدیک بازی های Marvel’s Spider-Man Miles Morales, UNCHARTED Legacy of Thieves Collection و The Last of Us PART I برای پلتفرم PC توسط PlayStation عرضه خواهند شد و گیمر ها می توانند این بازی ها را بر روی کامپیوتر خود تجربه کنند.
یکی از نقاط قوت پلی استیشن در نسل هشتم بازی های انحصاری آن بود که گیمر تمایل به خرید سخت افزار سونی داشت اما الان این سیاست به کل تغییر کرده است. حال این سوال پیش می آید که خرید پلی استیشن 5 منظقی تر است یا کامپیوتر؟ جواب این است که هر دوی این ها کامپیوترهستند. فقط سیستم عامل محبوب گیمر ها Windows است اما سیستم عامل پلی استیشن 5 FreeBSD است. سونی پس از مدتی از عرضه بازی های خود برای پلی استیشن 5، آن ها را برای PC نیز منتشر می کند.
اگر نمی توانید برای عرضه این بازی ها روی PC صبر کنید، می توانید از PS5 استفاده کنید اما اگر صبر برای شما راحت است، می توانید از کامپیوتر استفاده کنید. به علاوه اینکه گیمر هایی که در ایران زندگی می کنند، نیازی به خرید بازی ها به صورت قانونی را ندارد و می توانند از سایت های داخل ایران بازی ها را دانلود کنند.
ظاهرا سونی قرار است برای PC یک Launcher مخصوص خود را عرضه کند و به این شکل ممکن است انتقال سِیو دیتا ها از پلی استیشن 4 یا پلی استیشن 5 به PC راحت تر شود. اما باید همچنان صبر کنیم تا خود سونی نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد.
در این نوشته سعی کردم خیلی کوتاه درباره پلی استیشن 5 و PC صحبت کنم و امیدوارم برای شما کاربردی باشد. اگر همچنان سوالی درباره این موضوع دارید، لطفا در بخش کامنت بیان کنید و اگر این مقاله برای شما مفید واقع شد، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. موفق باشید.
[WPSM_SERVICEBOX id=593]
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.