0
0

آیا اورکلاکینگ برای سیستم ما مضر است؟🤔

1294 بازدید

اورکلاکینگ چیست؟

همه ما برای یک بار هم که شده کلمه “اورکلاکینگ” را شنیده ایم اما خیلی از ماها اطلاعی از این کلمه نداریم و نمی دانیم که چه کاری را انجام می دهد. بگذارید یک مثال بزنیم. فرض کنید شرکت Intel یک پردارنده ای را عرضه کرده که سرعتش 5.8 گیگاهرتز است اما اگر مادربرد و پردارنده شما از اورکلاکینگ پشتیبانی کنند، می توانید عدد 5.8 را افزایش دهید و شما با انجام این کار سرعت را افزایش خواهید داد!

آیا این کار برای کامپیوتر یا لپ تاپ ما مضر است؟

جواب این است که اگر با این پروسه آشنایی نداشته باشید، بله مضر است! اما چرا اینطور است؟ بگذارید با یک مثال این مسئله را بیان کنیم. شما قصد دارید در جابجایی یک شی سنگین با یکی از دوستان خود مشارکت کنید و دوست شما گفته که شی باید به شکلی که مدنظر اوست بلند شود ولی اگر شما بی دقتی کنید و عضله های ضعیفی داشته باشید، به خودتان آسیب خواهید زد! اورکلاکینگ نیز به این شکل است و اصلا نباید نسبت به این مسئله بی دقت بود.

ما چه قطعاتی را می توانیم اورکلاک کنیم؟

شما می توانید پردازنده یا همان CPU، کارت گرافیک یا GPU و حافظه موقت یا RAM را اورکلاک کنید. روشن است که برای انجام این کار، مادربرد باید از این ویژگی پشتیبانی کند. خوشبختانه اورکلاک رم نیازی به مادربرد های گیمینگ ندارید و مادربرد های میان رده از اورکلاک رم پشتیبانی می کنند یعنی شما می توانید سرعت رم خود را افزایش دهید و فراموش نکنید که ولتاژ، فرکانس و CL را به درستی تنظیم کنید. مثلا مادربرد ASUS PRIME B560M-A می تواند رم شما را تا 5000 مگاهرتز اورکلاک کند. – این کار را با مسئولیت خودتان انجام دهید!

این مقاله را هم بخوانید  برای نصب ویندوز 11 از نو آماده شوید!

روی مادربرد های جدید دو پین برای ریست کردن تنظیمات بایوس وجود دارد که می توانید با پیچ گوشتی آن دو بین را لمس کنید و تنظیمات BIOS را ریست کنید.

و اگر قصد اورکلاک پردازنده را دارید، باید بدانید که هم CPU و هم Motherboard باید از این ویژگی پشتیبانی کنند. مثلا مادربرد های سری Z برای CPU های اینتل از اورکلاکینگ پشتیبانی می کنند و سری X برای سی پی یو های AMD از این قابلیت پشتیبانی می کنند! اگر شما دوست دارید از برند اینتل استفاده کنید، باید از مادربرد های سری Z و سی پی یو هایی که پسوند K دارند استفاده کنید و اگر اگر شما دوست دارید از برند اِی اِم دی استفاده کنید، باید از مادربرد های سری X استفاده کنید. خوشبختانه تمامی پردازنده های سوکت AM4 و AM5 مانند سی پی یو های اینتل محدود نیستند و برای اورکلاکینک آماده هستند. مثلا پردازنده AMD Ryzen 5 5600 از قابلیت اورکلاکینگ پشتیبانی می کند.

Intel Core i5-13600K و ASUS PRIME Z690-A

AMD Ryzen 9 7950X و ASUS PRIME X670-P

برای ادامه کار، ما به چیز هایی احتیاج خواهیم داشت؟

برای ادامه دادن به این پروسه، شما باید یک کولر *مناسب داشته باشید یعنی شما نمی توانید از یک کولر یا فن ارزان قیمت استفاده کنید و قطعه مورد نظر را اورکلاک کنید و انتظار یک تجربه خوب را داشته باشید! شما می توانید از AIO ها استفاده کنید که برخی از آنها از 3 فن استفاده می کنند و برخی از آنها از 6 فن که بسته به بودجه و کیس خود، می توانید یکی از این گزینه هارا انتخاب کنید. در ادامه باید در بایوس سرعت و ولتاژ را به درستی تنظیم کنید تا عملکرد سیستم شما افت نکند. اگر می خواهید خیلی حرفه ای کار کنید و تمایل به کلاک بالا دارید، باید بدانید که در برخی از موارد شما به Liquid Nitrogen نیاز خواهید داشت و استفاده از این خیلی سخت است و من اصلا توصیه نمی کنم.

این مقاله را هم بخوانید  لپ تاپ یا کنسول بازی؟ کدامیک برای شما بهتر است؟

برای اورکلاک کردن کارت گرافیک چه کاری باید انجام داد؟

برای اورکلاک کردن GPU، شما باید از نرم افزاری استفاده کنید که بتواند این کار را به خوبی انجام دهد. من به شما نرم افزار MSI Afterburner را پیشنهاد می کنم. شما به کمک این نرم افزار، می توانید Core Clock، Memory Clock، ولتاژ و… را افزایش دهید و همه این ها به کمک Mouse و Keyboard شما انجام می شود. البته اگر به *درستی این کار انجام نشود، هنگام تجربه بازی های ویدیویی کارت گرافیگ شما فریز می شود یا ممکن است تصویری از سمت کارت گرافیک دریافت نکنید.

شما می توانید برای انجام این کار برای قطعه مورد نظر خود از اینترنت کمک بگیرید. اما اگر به اینترنت دسترسی ندارید، من توصیه می کنم که این ها را کم کم افزایش دهید تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کنید و کار را به نحو احسنت انجام دهید. بد نیست بدانید که این نرم افزار با همه کارت گرافیک ها سازگار است و شما نیاز نیست نگران برند کارت گرافیک خود برای سازگاری با این نرم افزار باشید.

نرم افزارMSI Afterburner - برتراستاد

نرم افزار
MSI Afterburner – برتراستاد

 

حال من از شما یک سوال دارم. آیا اورکلاکینگ ارزشش را دارد؟ از نظر من خیلی ملاک خوبی برای تعیین قدرت و استفاده راحت نیست. شما می توانید کمتر هزینه کنید و از قطعات میان رده استفاده کنید و در این وضعیت اقتصادی به خودتان کمک کنید و فراموش نکنید که اگر شما پردازنده ای دارید که پسوند K دارد، چند سال بعد یک پردازنده عادی از لحاظ عملکرد خیلی بهتر از پردازنده فعلی شما عمل خواهد کرد. اگر از نظر شما اورکلاکینگ ارزشش را دارد، در بخش کامنت نظر خودتان را با ما در میان بگذارید. اگر هم تجربه در رابطه با اورکلاکینگ دارید، نظرتان را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید. موفق باشید.

این مقاله را هم بخوانید  کارت گرافیک مجتمع چیست و چه کاربردی دارد؟

 

[WPSM_SERVICEBOX id=593]

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://bartarostad.ir/?p=397
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
احسان یاقوتی

نظرات

0 نظر در مورد آیا اورکلاکینگ برای سیستم ما مضر است؟🤔

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.