0
0

چطور پسوند پردازنده های اینتل را بشناسیم؟

1451 بازدید
Intel Core i9 12900K - BartarOstad

پسوند پردازنده های اینتل همیشه برای کاربران سردرگمی را به همراه داشته. اینتل یکی از قدیمی ترین شرکت های پردازنده کامپیوتراست(حتی قدیمی تر از AMD) و خالق معماری x86 است. در واقع Intel این راه را ساخت و شرکتی مانند AMD در حال بهبود آن است! سی پی یو های اینتل به Xeon, Core, Pentium, Celeron تقسیم می شوند. اما قبل از شروع بحث بد نیست به تعداد هسته و رشته پردازنده های اینتل هم اشاره کنیم.

Core i3: چهار هسته – کور و هشت رشته – ترد

Core i5: شش هسته و دوازده رشته

Core i7: هشت رشته – کور و شانزده رشته یا ترد – البته این مدل پردازنده نسل دوازدهم شامل دوازده هسته و بیست رشته است

Core i9: مثلا پردازنده Intel Core i9 12900K شامل شانزده هسته و 24 رشته می شود

حال شما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این تعداد هسته و رشته به چه کار ما می آید و چرا باید به آن ها اهمیت داد؟ بدیهی است که هر چه قدر تعداد رشته و هسته یک CPU بالا باشد، قدرت پردازنده بیشتراست. اما این سی پی یو ها کدامشان برای ما مناسب هستند؟ اگر با کامپیوتر کار های سطحی مثل وب گردی، تماشای فیلم انجام می دهید، قطعا Core i3 برای شما مناسب هستند به دلیل اینکه قیمت پایین تری دارند و از لحاظ قدرت در نوع خود قوی هستند!

شما اگر قصد تجربه بازی های ویدیویی را در رزولوشن های 1080p یا 1440p را دارید، مدل Core i5 برای شما مناسب است. شش هسته و دوازده رشته حتی با کارت گرافیکی مانند NVIDIA Geforce RTX 3060 Ti یک تجربه ای بی نظیر را برای شما به ارمغان می آورد. منظور اینجا پردازنده Intel Core i5 11400 است.حتی اگر شما قصد برنامه نویسی را دارید، این پردازنده برای شما بهترین انتخاب است!

این مقاله را هم بخوانید  سی پی یو مناسب در سال 1403

حال اگر شما برای کار های سنگین مثل بازی سازی قصد خرید سیستم دارید، به شما توصیه می شود که از Core i7 یا از Corte i9 استفاده کنید. واضح است که قیمت پردازنده Core i9 از Core i7 و قیمت این پردازنده از Core i5 و قیمت Core i5 از Core i3 بالاتر است!

همان طور که اشاره شد، اگر تعداد هسته و رشته یک پردازنده بالا باشد، قدرت پردازش آن نیز بالاتر می رود. برخی از نرم افزار ها مانند Adobe Photoshop برای پردازش به چند هسته نیاز دارند. اما بعضی از برنامه ها برای پردازش به یک هسته احتیاج دارند و در این صورت تعداد هسته چندان مهم نیست!

اما تفاوت بین هسته و رشته در چیست؟

رشته چیزی است که به دستگاه شما اجازه می دهد چند کار را همزمان انجام دهد. اگر نیاز به انجام چند کار سنگین دارید، شما باید از پردازنده ای استفاده کنید که دارای هسته و رشته های بیشتری است! اما هسته به صورت فیزیکی در پردازنده قرار دارد و Thread برای مدیریت وظایف مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که کمی قبل تر مطالعه کردید، به ازای هر هسته، دو رشته وجود دارد اما هسته چه موقعی از رشته دوم استفاده می کند؟ زمانی این کار را انجام می دهد که رشته اول غیر قابل اعتماد باشد. حتی در محیط ویندوز نیز خود سیستم عامل Thread ها را به عنوان پردازنده های منطقی می شناسد و تعداد رشته ها را نشان می دهد!

Threads - BartarOstad

جزییات کلی پردازنده در تسک منجر ویندوز

پسوند پردازنده های اینتل به دو دسته دسکتاپ و لپ تاپ تقسیم می شود. حال نوبت این است که درباره پسوند پردازنده های اینتل صحبت کنیم. اگر پردازنده ای بعد از عدد، حرفی نداشت باید بدانید که آن پردازنده یک پردازنده عادی است که دارای کارت گرافیک داخلی است! مثلا سی پی یو Intel Core i5 11400 یک پردازنده عادی است که دارای کارت گرافیک مجتمع است و از قابلیت Overclock هم پشتیبانی نمی کند!

این مقاله را هم بخوانید  لپ تاپ مناسب برای تولیدکنندگان محتوا و دانشجویان

توجه داشته باشد اگر پردازنده ای بعد از عدد، حرف F را دارد، باید بدانید که آن پردازنده فاقد کارت گرافیک مجمتع است. مثلا Intel Core i5 11400F کارت گرافیک Intel UHD 730 را ندارد.

اگر پردازنده ای بعد از عدد، حرف K را دارد، یعنی این پردازنده از قابلیت Overclocking پشتیبانی می کند. مثلا Intel Core i7 12700K این قابلیت را دارد!

و توجه کنید اگر پردازنده ای بعد از عدد، حرف KF را دارد، یعنی این پردازنده از قابلیت Overclocking پشتیبانی می کند اما کارت گرافیک مجتمع ندارد.

در برخی از AIO ها یا All In One ها پردازنده ای اگر بعد از عدد حرف T را داشت، به این معنی است که درست مانند سی پی یو های عادی است اما از لحاظ انرژی، در مقایسه با مدل های دیگر دسکتاپ انژی کمتری مصرف می کند مثل Intel Core i5 11400T.

در لپ تاپ ها پسوند های متفاوتی را می توان دید که کمی با Desktop متفاوت هستند. مثلا اگر بعد از عدد، حرف U را دیدید، باید بدانید که اینتل این پردازنده برای مصرف پایین انرژی طراحی کرده است. U مخفف Ultra Low Power است و همین طور معنای Y هم تقریبا به همین شکل است اما مصرف برق آن پردازنده به کمتر از 5 وات می رسد!

حرف بعدی مربوط به H می شود که به معنای High Performance Graphics است و روشن است که این نوع پردازنده به انرژی بیشتری نیاز دارد مثل پردازنده Intel Core i5 11800H. حال که بحث از H شد بد نیست بدانید که یک پسوند نیز به نام HQ وجود دارد. معنی H را که می دانیم اما Q به معنای Quad Core یا چهار هسته ای است.

این مقاله را هم بخوانید  اینتل یا ای ام دی؟ کدامیک برای ما بهتر است؟

پسوند بعدی مربوط به M می شود که به معنای پردازنده Workstation در فرم لپ تاپ است مثلIntel Xeon E3-1535M V6.

در برخی از لپ تاپ ها، اینتل در کنار پردازنده خود، کارت گرافیگ داخلی Intel Iris Xe را قرار می دهد که از نظر قدرت مانند NVIDIA Geforce GT 1030 است مانند پردازنده Intel Core i7 1165G7.

من در این مقاله من سعی کردم که تمامی پسوند ها را به ساده ترین زبان توضیح بدهم و امیدوارم که برای شما کاربردی باشد. اگر همچنان سوالی در رابطه با این نوشته دارید، حتما در بخش کامنت بپرسید. با آرزوی موفقیت.

 

[WPSM_SERVICEBOX id=593]

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://bartarostad.ir/?p=121
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
احسان یاقوتی

نظرات

0 نظر در مورد چطور پسوند پردازنده های اینتل را بشناسیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.